466x390

Triki za nego suhe otroške kože

Najhladnejše obdobje v letu se približuje, z njim pa tudi neprijetnosti, ki jih prinaša mraz. Otroška koža je izjemno nežna in občutljiva na mraz. Dejstvo je, da njena hidrolipidna zaščita še ni dovolj močna, da bi jo zaščitila pred zunanjimi vplivi, kot sta mraz in drgnjenje kože z grobim materialom. Zato se šibka in tanka koža izsuši še hitreje. Prisluhnite trikom, s katerimi boste lažje pozdravili dojenčkovo kožo.

Bodite pozorni na detergent za pranje perila

Detergent je lahko včasih preveč agresiven za nežno otroško kožo. Poskrbite, da ne boste pretiravali z detergentom in raje izberite takšnega z ekološko oznako. Ti so pogosto bolj primerni za otroško kožo.

Izberite oblačila iz naravnih materialov

Pri nakupu oblačil za otroke bodite pazljivi in izberite takšna, ki so izdelana iz naravnih materialov, kot so alpaka, kašmir ali volna merino.

Preverite sobno temperaturo

Da, zunaj je mrzlo, vendar to še ne pomeni, da morate otrokovo sobo pregreti. Sobna temperatura ne sme biti višja od 19°C.

Naj kopel vašega otroka ne traja predolgo

Kopel – vsekakor! Vendar ne tista ki traja ure in ure, še manj pa tista v prevroči vodi. Poleg tega se dojenčka ne kopa vsak dan, zato kopeli enakomerno porazdelite. Tiste dni, ko se ne kopa, ga lahko umijete z krpo, namočeno v toplo vodo.

Prednost dajte blagim milom

Ne uporabljajte gela za tuširanje ali pa ga dozirajte zelo zmerno. Zadostuje blagi šampon brez vonja, z vlažilnim učinkom.

Zanesite se na vlažilno olje

Nanašanje kreme na majhnega dojenčka je lahko zahtevna naloga. Raje uporabite vlažilno olje, ki z lahkoto prodre v kožo in ne povzroča nelagodja.